Infografic: Anna Vital on Facebook
Principiul dupa care functioneaza acest sistem de rezervari este foarte simplu. Tu, Georgel, iti faci cont pe AirBnb. Poti fi turist (cel care solicita cazare) sau gazda (cel care pune o proprietate pe site).
Iti completezi frumos profilul, o descriere interesanta si esti in business. Este, daca vrei, echivalentul UBER-ului din taximetrie in materie de rezervari.
Bun, bun. Dar vei spune - de ce as rezerva pe AirBnb si nu pe un site clasic? Ce are acesta in plus? In primul rand touch-ul personal/local al gazdei. Una este sa te duci in Copenhaga si sa stai intr-un hotel dintr-un lant international, care mai mult ca sigur ca arata exact ca o camera a aceluiasi hotel din Barcelona sau din Berlin, si alta e sa stai aici. Nu?
Un apartament de lux, in centrul orasului, de 240 mp, in care pot sta 5 persoane (3 dormitoare). Pretul pentru o noapte de cazare este de 345 euro, asta inseamna 69 euro/persoana/noapte. Un hotel decent in Copenhaga (3 stele) incepe de pe la 100-120 euro/noapte/camera dubla.
Foto: AirBnb.com
Apoi, verifici gazda. Ai o scurta descriere a ei, comentarii despre locatie, dar si note date de cei care au stat inaintea ta acolo. Practic e greu sa te pacalesti. Daca gazda nu se comporta ok, vei vedea asta din comentarii. La fel, daca tu lasi mizerie sau distrugi apartamentul, s-ar putea sa te alegi cu un review negativ, o nota proasta, iar gazdele sa fie reticente fata de tine pe viitor.
Pe AirBnb gasesti tot soiul de cazari - castele intregi, camere share-uite, case in copaci, rulote in care poti innopta, iglu-uri, foste avioane, etc. Am folosit de 2 ori serviciul in Suedia si in Franta si sunt multumit. Renteaza in special in orasele scumpe la cazare. La fel, daca esti cu gasca si inchiriezi un super-apartament.
Daca vrei sa incerci AirBnb-ul in viitoarea ta vacanta, ai un voucher din partea mea de 23 de euro pentru prima rezervare.
Il gasesti aici: www.airbnb.com.
Te loghezi foarte simplu, cu pagina ta de Facebook. Nu trebuie sa mai completezi enspe mii de campuri obligatorii. Iar la prima rezervare, din pretul total, sistemul iti va scadea cei 23 de euro.
Cand tu beneficiezi de cei 23 de euro, primesc si eu aceeasi suma pentru viitoarea mea rezervare. :) Fair-play, nu? Spor la cautat!
* Foto header: capturi AirBnb.com Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!